Хиљаде сијалица на дому Михајловића у Радовцама код Пожеге

Пожешки крај се у зимском периоду често помене у временској прогнози, где се са Сјеницом надмеће по изузетно ниским температурама. Међутим, чак ни то не може да охлади љубав према новогодишњим празницима која на посебан начин осветли Радовце код Пожеге.

На први поглед светла неког мањег града у даљини, а заправо је дом Михајловића, који је сигурно најосветљенији у пожешком крају, али и у Србији. Хиљаде свећица и светлосних ефеката сваке године на ограду, стамбене и помоћне објекте постави сама Бисерка. Посао који траје најмање двадесет дана.

"И да је мраз, кад видим да не могу да стигнем, ја то китим до један, два сата ноћу. Дува ветар, пада снег, обујем чизме и китим", каже Бисерка Михајловић.

Одспава четири сата, па на посао. Кад се врати, журно се посвети празничном хобију док не обасја Радовце бојама новогодишње радости.

"Одрекнем се летовања сваке године, да бих урадила ово", наводи Бисерка.

Мајка је двоје деце, са супругом дели љубав према унучету, али њен муж Десимир није љубитељ њеног хобија, који комшијама постаје узор.

"То је зараза, и ја нисам сигуран чак ни ко то инвестира. Ја мислим да је и то њених руку дело. Само ми немамо довољно простора, па се она шири даље", каже Десимир Михајловић.

И ентеријер је у празничном тону, али не само због светлосних ефеката.

"Имам сигурно једно двадестак јелки. Украса већ не знам, нисам бројала. Сваке године користим друге", каже Бисерка.

Иако воли супругу, због њеног хобија Десимир како каже, месецима има светлеће снове.

"Тако да ја имам Нову годину преко целе године. Мени чак и семафор личи, на пример, на новогодишњи накит. Трепће и све што мени трепће је новогодишњи накит", жали се Десимир

"И сваке године, иако сам старија, ја све више китим", каже Бисерка. Можда њен хоби, који обасјава Радовце у празничним данима постане и туристичка атракција. Али то јој није циљ, већ радост због Нове године која светли још од детињства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво