Мали илустратори збирке дечјих песама

Крагујевачки писац Александар Јањушевић до сада је написао пет збирки песама за децу. А деца су и аутори свих илустрација у његовим књигама,за које је конкурс расписао Центар за образовање. Последњу збирку "Моја се мама мостова боји" и свој први роман "Борис" представио је читаоцима у Крагујевачкој библиотеци "Вук Караџић".

Када песник Александар Јањушевић одлучи да све те песме преточи у књигу, у помоћ позива ученике свих школа у Србији да их илуструју. 

Цртеже за његову најновију књигу радила су деца од три до 12 година:

"Ја волим Нову годину и Деда Мраза, па ми је то и била инспирација.""Учитељица је написала различите теме на табле, ја сам се одлучио за другарство и учитељица је послала поштом из Крушевца у Крагујевац."
"Пошто се обданица и ноћ смењују, дошла сам на идеју како би изгледало да се оне преобликују и да постоји линија између њих."

Међу публиком која је дошла на промоцију, било је и педесетак малишана који су на поклон добили књигу у којој се налазе њихове илустрације.

"Песмама сам обрадио детињство, љубав, слогу, пријатељство, љубав победјује у свим приликама некада само на овај или онај начин", каже Александар Јањушевић.

Уз пету збирку песама, Јањушевић је промовисао и свој први роман чији је главни јунак дечак Борис.

"Срећемо Оливера Твиста модерног доба у Крагујевцу и видимо једну причу која описује да без обзира на све тешкоће човек увек може да исплива без обзира у ком окружењу одрастао", истиче Сања Живковић, библиотека "Вук Караџић".

Јањушевић ће, како каже, и даље обилазити школе широм Србије и промовисати неке помало заборављене вредности и припремати други песнички фестивал који се планира за наредну годину.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво