Бујановачка бања чека стратешког парнера

Бујановачка бања је у поступку приватизације, заинтересованих купаца има, али не довољно озбиљних за куповину Специјалне болнице, кажу у бањи. Очекују стратешког партнера, боље услове и редовне зараде.

На листи за продају је већ три године. Бујановачка бања је у поступку приватизације, прижељкује купца који ће побољшати услове како би постала савремени рехабилитациони центар.

"Од приватизације очекујемо боље услове рада и за раднике и за пацијенте, мало реновирање хотела. Ми смо терапијски блок својим средствима поприлично реновирали", каже Марјан Томић, главни медицински техничар у Специјалној болници.

Стационар је у блокади због 20 милиона динара неисплаћених зарада, судских пресуда. У судовима деценијама доказују и власништво Специјална болница и ПИО фонд. Очекују да након потписивања поравнања, буду у власништву државе, а тиме се и лакше приватизују.

"Приватизација би нам значила да ми све те финансијске проблеме решимо, та дуговања. Били су до сада неки заинтересовани купци, међутим то је све неозбиљно, неозбиљне понуде", истиче Горан Николић, директор Специјалне болнице.

Иако раде у отежаним условима ове године су из сопствених средстава купили нове апарате. Зараде, које су око 35.000 динара, исплаћују нередовно. Попуњено је само тридесет одсто капацитета.

"Мислим да би требало бања на неки начин да се реновира, односно да се у њу уложи, да би још више људи могли доћи" наглашава Зоран Трајановић, пацијент из Лесковца.

"Да се побољшају услови, јер ја сам захваљујући бањи поново стала на ногу", каже Јелена Јовановић из Бујановца.

"Помажемо код реуматских болести, лечимо и неуролошке, радимо и са малом децом, радимо бебе", каже терапеуткиња Јелена Величковић.

Бујановачка бања је настала на изворима лековите термоминералне воде и пелоидног блата. Поред тога, у лечењу реуматских и неуролошких обољења, примењује природни гас угљен-диоксид.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се