Коначно под кровом

У покрајинској влади данас су додељени уговори за четрдесет два пакета грађевинског материјала за избегле, расељене и прогнане Србе који живе у Војводини. Укупна вредност пакета је дванест милиона динара док појединачна помоћ износи од 150.000 динара до пола милиона.

Међу корисницима ове помоћи је и четверочлана породица Дејана и Јелене Јовић који су у Петроварадин стигли из Приштине 1999. године и после две деценије коначно су уселили у своју кућу.

"Пре 2 дана смо уселили, добили смо завршни материјал за малтерисање,столарију, санитарије, подове, плочице инсталације, буквално све" каже Јелена Јовић, из Петроварадина.

Помоћ је бесповратна и односи се за куповину грађевинског материјала за побољшање основних услова становања.

"До краја ове године ћемо доделити и двадесет сеоских кућа,стотину ученика ће добити новчану помоћ а предходно смо реализовали више јавних позива који се тичу економског оснаживања наших корисника путем јавних позива, а таквих је преко шездесет породица добило ову врсту помоћи" наглашава Душко Ћутило, директор фонда за пружање помоћи избеглим,прогнаним и расељеним лицима.

На овај начин помоћ покрајинске владе у протекле три године искористило је 1253 породице.

"Покрајинска влада ће и у наредном периоду издвајати значајна средства намењена избегличкој популацији и док год буде било потребе док год има људи у Војводини и Србији који су регистровани на овај начин ми морамо учинити све да им обезбедимо основне услове за живот од крова над главом до обављања неке врсте привредне делатности" истиче Ђорђе Милићевић, подпредседник покрајинске владе.

Покрајинска влада не помаже само избеглим и прогнаним лицима који живе у Војводини већ и Србима повратницима у ранија места пребивања,првенствено кроз набавку пољопривредне механизације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се