Италијанска обућа из Владимираца

У Општини Владимирци, према подацима Национално службе, незапослено је око 840 мештана. У тој варошици годинама послује италијанска компанија ''Проџети'' која производи обућу, а после завршетка радова на операмању прве индустријске зоне, сви се надају доласку нових инвеститора.

Више до 1.000 горњих делова обуће за познати светски бренд, сашије се сваког дана у Владимирцима. У највећој компанија у варошици, запослено је 350 радника.

„Примања су редовна, у односу на нека друга можда нису савршена, али су добра'', Значи ми доста, јер сам прво близу, немам превоз да се малтретирам. Овде сам скоро већ три године. Радим на рингловачи и зумбању'',"Много је тешко, јер ако има фелера, морам да стигнем да спарим, у кројачницу да се врати на време да трака не остане празна'', причају анкетирани радници.

Италијанске компаније заузимају значајно место у српској привреди. Добра сарадња са локалним самуправама и квалификована радна снага, кључни су за долазак инвеститора.

„Веома смо задовољни квалитетом на који смо наишли овде, као и сарадњом са локалном заједницом. Трудимо се не само да задржимо ниво који смо постигли, већ да напредујемо у сваком смислу и да се ширимо'', каже Романо Роси, један од власника компаније ''Проџети''

„Ми смо други по реду партнер Србије , када су у питању производња и извоз. Имамо овде преко 600 компанија'', каже Карло Ло Кашо, амбасадор Италије.

Поред плодних ораница од којих живи већина мештана, уређује се прва индустријска зона на површини од 5 хектара. Инфраструктурно опремања биће завршено до краја године.

„Да нам млади не одлазе, да остану овде да се запосле. Један производни погон од стотинак запослених, ако Бог да да буде и више, у сваком случају би добро дошао овде за ово наше подручје'', објашњава Милорад Милинковић, председник Општине Владимирци.

Жеља представника италијанске компаније је да се у средњој школи уведе смер - израдјивач горњих делова обуће, а надлежних из Општине да у њихово место дође још инвеститора из те земље.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво