Пријепољска болница без лифта до легализације објекта

Због тога што део објекта пријепољске Опште болнице није легализован, грађевинска инспекција Општинске управе забранила је изградњу једног од два болничка лифта, за које су добијене донације од 80.000 евра.

На корак од завршетка радова и добијања употребне дозволе, у Болници су увидели пропусте у прибављању неопходне документације.

"Када смо кренули са изградњом знали смо, тј. добили смо информацију да на овој парцели одељења интерног и неурологије, као и овај пролаз који је комуникацијски, нису уписани у катастар", истиче др Зоран Дробњак, в. д. директора Опште болнице Пријепоље, "али нам је из агенције речено да и без тога може да се гради."

И уместо да, ових дана окончају вишедеценијски проблем, због нелегализованог дела објекта у коме се налази лифт, са Одељења за урбанизам, све је стопирано.

Решењем грађевинске инспекције Општине Пријепоље, инвеститору је наложено да обустави све даље радове на изградњи једног од два лифта, а у року од шест дана уклони све зидове, заправо да сруши лифт.

"Ми смо поступили по том решењу, не градимо више, чекамо надлежну комисију да дође за овај други лифт за који имамо дозволу за градњу да нам да употребну дозволу", каже др Дробњак.

И мада рок за рушење ускоро истиче, са њим ће причекати јер, кажу, сада настоје да испоштују законску процедуру.

"Општа болница није прикупила неопходну документацију потребну за изградњу другог лифта и по процедури коју закон налаже, грађевински инспектор је донео решење о обустављању радова и о рушењу", истиче Драгољуб Зиндовић, председник Општине Пријепоље. "То не значи да ће се објекат срушити, него да се и даље спроведе процедура у складу законом."

Заједно ће, надају се на добробит више од педесет хиљада корисника са територије три општине, добити неопходну документацију и ускоро, пустити у функцију оба лифта.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво