Награда за ученице нишке Уметничке школе

Ученице нишке Уметничке школе победиле су на конкурсу "Европски дневник", који организује Делегација Европске уније у Србији. Њихов рад о екологији био је најбољи у категорији мултимедија.

Анимирани филм ученица Уметничке школе из Ниша показује које су последице загађења животне средине и опасности по околину. Сара, Маја, Милица и Ања су за анимацију користиле рециклиране материјале и пластелин.

"Мени то много значи, јер сам успела да прикажем, то што сам хтела да кажем", каже Милица Бојанић. "Ту поруку филма је неко схватио и одлучио да је то веома добар рад који је награђен првом наградом."

Кажу да су користиле разне компјутерске програме и упутства са интернета. Важно им је било да идеју реализују на најбољи начин, истиче Сара Младеновић:

"Требало нам је отприлике два месеца. С обзиром на то да идемо у средњу школу имале смо и школске обавезе и обавезе у струци и другим предметима, и то нам је мало отежавало."

Иако су још тинејџерке, кажу да је за њих заштита животне средине веома важна:

"Битно је да се одмалена покаже свест о екологији", сматра Маја Младеновић, "ово је једина планета коју имамо и не морамо да је изгубимо јер немаму другу."

Сара, која је ученица 3. разреда своју идеју преносила је просталим чланицама тима, које су у 1. разреду Уметничке школе:

"Сама та чињеница говори о тој вршњачкој едукацији, о ширењу идеје, о примерима, о узорима и добро је да су неку овако млади људи, узор старијима", наглашава Ана Николић, директорка Уметничке школе.

Као награду за ову победу ученице су биле на наградном путовању у Италији, Хрватској и Словенији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво