Међународни пливачки маратон

На Сави код Шапца, одржан је 46. Међународни пливачки маратон Јарак - Шабац. Победник најзначајније и најстарије манифестације ове врсте у Србији је Дује Милан из Хрватске.

Стазу дугу 19 километара од Јарка до Шапца, осамнестогодишњи Дује Милан из Сплита, препливао је за два сата, 48минута 52 секунде. Само седам секунди касније на  циљ је стигао Мађар Тамас Новошат. Треће место заузео је Чех Карел Балон.

"Било је јако тешко, трка је стварно на једној светској разини, дао сам све од себе, последњи атом снаге да извучем то прво место", каже Дује Милан из Сплита.

У женској конкуренцији, петнаестогодишња Српкиња Јелена Јечански, прва је препливала маратонску стазу за три сата, и три минута. Друга је Лаура Вас из Мађарске, а трећа, Ника Перчић из Ријеке.

"Нисам веровала да могу да издржим 19 километара. Кад ми је тата рекао треба још десет километара рекла сам не могу више, почела сам да вриштим", каже Јелена Јечански из Бечеја.

У чувеној "Трци мира'', први пут су додатно награђени пливачи из Србије.
 
"Ишли смо на један добар темпо, и на крају смо мало појачали на задњих пет километара, пробао сам да идем са групом, али сам на задња два километра остао иза њих, али задовољан сам", каже Тамаш Фаркаш из Бечеја.

Чекајући пливаче, на савској обали промовисани су бројни спортови. Такмичење у рвању, било је изазов за најмлађе Шапчане.

"Један дечко је био бољи од мене, и победио ме је, ја сам се трудио, али нисам имао довољно снаге", каже Михајло Сарић из Шапца.

Традиционално, догађају на популарној плажи ''Стари град'', присуствовали су бројни Шапчани, свих генерација.

"Овај маратон много значи за Шабац, једна лепа традиција коју треба одржати, значи за омладину и спорт. Супер се проводимо, има доста занимљивих спортских догађаја. Чекамо пливаче, сваке године смо овде када се одржава маратон", кажу грађани.

Температура воде од 25 степени, погодовала је пливачима, али је зато  низак водостај успорио трку. На овогодишњем маратону у Шапцу, такмичило се 17 пливача из девет земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара