Поклон Ирана сиромашним Новопазарцима

Пакете животних намирница - поклон од Ирана - добило је око четиристо сиромашних породица у Новом Пазару. То је од посебног значаја, јер је поклон пријатељске земље стигао у време Рамазана - месеца поста, праштања и даривања.

У присуству амбасадора Исламске републике Ирана у Београду Маџида Фахима Пура, потпредседника Владе Републике Србије Расима Љајића и градоначелника Новог Пазара Меха Махмутовића подељени су пакети из Ирана са основним животним намирницама.

Да и мало може значити много за оне који немају, показала је радост ових људи, међу којима је и самохрана мајка без сталног запослења и свог крова над главом Нафија Рекај, избеглица с Косова.

"Са децом сам дошла с Косова и овде где живим није моја кућа, то је вакуфска имовина. Ја сам самохрана мајка и живим од социјалне помоћи и хуманитарних организација. Некад сам радила у Новом Пазару код кројача, али када је посао стао остала сам без прихода. Постим и ове намирнице ми значе пуно, обрадовали смо се. Драго нам је што и та пријатељска земља мисли на нас и наша Влада и општина. Хвала свима", рекла је Нафија Рекај.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић захвалио је у име грађана хуманим људима из Ирана и том приликом нагласио:

"Задовољство ми је што је данас овде са потпредседником Владе Србије Расимом Љајићем и амбасадор пријатељске земље Ирана која је донирала пакете који ће умногоме помоћи овим људима да лакше испосте Рамазан."

Амбасадор Фахим Пур изразио је задовољство што је његова земља, у сарадњи са Владом Србије и руководством локалне самоуправе, организовала хуманитарну помоћ за кориснике социјалне помоћи. Он је изразио задовољство што је први пут у Новом Пазару:

"Драго ми је што сам овде међу вама, добрим пријатељима, људима Санџака. Задовољство ми је да сам овде на позив потпредседника Владе Србије господина Расима Љајића. Желим да вам Алах бог услиши све молитве, а да Иран и Србија имају чврсте пријатељске односе."

Град Нови Пазар настојаће да и у наредним данима обезбеди хуманитарну помоћ онима којима је најпотребнија.

Иначе, ово је други пут да пријатељи Србије и Новог Пазара шаљу поклоне за Рамазан грађанима овог краја.

rts.novipazar@rts.rs  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара