Лето на Сави

За све оне који ће овог јула бити у Шапцу, локална самоуправа организовала је манифестацију "Лето на Сави", чији је циљ да се искористе потенцијали које град има и садржаји из центра, преселе на обалу реке. Програми су прилагођени свим генерацијама.

Прва организована вожња чамцем, због кише није дуго трајала. Летњи пљусак, мђутим није спречио заљубљенике у реку да бар десетак минута уживају на води.

"Допада ми се ова идеја изласка на Саву. Лето на Сави је заживело прошле године. Ја сам изабрала јогу, а ево сада, вожњу чамцем", каже Љиљана Белић.

У оквиру манифестације биће одржане спортске активности, едукативни и забавни програми. Највећи део садржаја, прилагођен је деци.

"Мени је овде лепо, цртамо, ја волим да долазим на Саву, играмо "Човече, не љути се", каже Јована Јовић.

Милица Бјелобрк је са најмлађим Шапчанима свакога дана. Док се њихови родитељи купају или сунчају, са осталим волонтерима их чува и игра се са њима.

"Радим овај посао јер мене чини срећном да видим њих срећне, они су увек за сарадњу и веома ми је драго када видим да је неки малишан срећан, јер сам му нацртала неког човечуљка и једноставно срећна сам када се он насмеје", каже Милица Бјелобрк, волонтер.

Бајка под сликарском беретком, декупаж и ликовне радионице, позоришне представе, само су део планираних активности за ову седмицу.

"Пошто ове године, знамо сви, да је до летовања тешко доћи, одлучили смо да направимо летовање на Сави. Град Шабац са Волонтерским центром је организовао ову манифестацију. Учествује педесетак волонтера, дружимо се свакога дана", каже Тамара Бастаја, волонтерски центар Шабац.

Сви садржаји у оквиру "Лета на Сави" су бесплатни. Манифестација има и хуманитарни карактер јер је, у сарадњи са Црвеним крстом, организовано и прикупљање одеће и играчака за децу.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара