Првакиња у шоу денсу

Млада Нишлијка Ромина Херодек која потиче из порoдице спортиста - рукометашице и ватерполисте, спортским успесима наставила је породичну традицију. Опробала се и такмичила у више спортова, а најновији њен успех је прво место на првенству Србије у шоу денсу одржаном почетком јуна у Нишу.

Ромина има 17 година, титулу шампиона државе у шоу денсу и спортску биографију испуњену медаљама са такмичења у гимнастици, пливању, атлетици. У шоу денсу је тек неколико месеци, а врхунски резултати стигли су уз напоран рад и љубав према овом спорту.

"Шоу денс сам већ неко време гледала и снимала, шта сам могла да нађем на интернету. Привукла ме је енергија и снага тог плеса. То је занимљиво што тај плес има душу", каже Ромина Херодек.

Шоу денс воли, каже, јер за разлику од осталих модерних плесова обавезно има тему и читаву причу. Има елемената гимнастике и балета, и захтева изузетну форму, за шта је задужена мама Катарина, некадашња рукометашица, сада професор на Факултету спорта.

"Она се захваљујући осталим спортовима лако уклопила у плес. Има воље, има жеље, хоће да ради. Генетски је фиизички спремна, моторички добро састављена", каже Катарина Херодек.

Љубав према спорту наследила је и од оца Тибора, ватерполисте, сада ватерполо тренера у Италији. Тако се, поред гимнастике, пливања и атлетике опробала и у скијању, јахању, клизању, одбојци, параглајдингу. У школи редја само петице, а у сали Факултета спорта тренира свакодневно.

"Уме да буде напорно, нарочито пред такмичења. Када се спремам за наступ по два сата минимум су тренинзи, некад и више. Али стварно волим то", каже Ромина.

Иако је рођена у Италији где има могућности и да студира и да се бави спортом, Ромина за себе каже да је Нишлијка. Студираће спорт и физичку културу у свом граду и такмичити се под заставом Србије на међународним турнирима, за које већ у августу креће са појачаним припремама.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара