Читај ми!

"Made in Banat"

У Темишвару је одржана завршна конференција и презентовани резултати пројекта "Made in Banat", који је финансиран у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија.

Циљ пројекта, чији су носиоци привредне коморе Тимиш, са румунске и Панчево, Зрењанин и Кикинда са српске стране, је подстицање регионалне производње малих и средњих предузећа у румунском и српском Банату и промоција производа односно услуга високог квалитета, што се доказује давањем бренда "Made in Banat".

Основни критеријуми за одобравање бренда су примена нових технологија, људски ресурси, управљање менаџментом, ефикаснија производња, еколошке технологије, управљање отпадом и слично.

Тибор Шебек, председник Регионалне привредне коморе Кикинда, додаје да је услов и то да фирме које добијају бренд никоме не дугују и да с њима може несметано да се ради.

Стручњаци и представници различитих институција из двеју земаља, поштујући дефинисане критеријуме, одлучили су да жиг "Made in Banat" добије пет компанија из Румуније и шест из Србије. Међу њима је и млекара "Мокрин-Млек" из Мокрина, чији је домаћи роловани сир проглашен брендом.

Бојка Плавшић, власница млекаре, истиче да јој је највеће задовољство што је њен производ победио код купаца.

"Купци су препознали квалитет, јер је производ направљен од здравог млека и то ручно, јер друкчије не може", додаје Бојка.

Бренд "Made in Banat" несумњиво ће подстаћи потрошњу домаћих производа са тим жигом и допринети повећању конкурентности на тржишту и укупној конкурентности региона.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара