Читај ми!

Делегација из Пекинга допутовала у Београд

Делегација Комунистичке партије Кине коју предводи Јин Ли, члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине и Секретар градског комитета Пекинга допутовала је у Београд, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао их је члан Председништва СНС и директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић.

"Овде смо да реализујемо заједничко залагање председника Кине Си Ђинпинга и председника Србије Александра Вучића", рекао је Јин Ли током дочека на аеродрому кинеске делегације, која је у Србију стигла на позив Српске напредне странке.

Подсетио је на посету Београду председника Сија који, како је додао, заједно са председником Србије гради заједничку будућност.

Петковић и Јин Ли у размени речи добродошлице нагласили су да ће се Србија и Кина као прави, искрени и челични пријатељи увек подржавати.

"Посебно ми је драго да вас дочекамо у тренутку када смо односе подигли на још виши ниво. Ова посета је почетак заједнице Србије и Кине за заједничку будућност", рекао је Петковић.

Петковић је навео да као што они осећају љубав када долазе у Србију, исто тако и ми осећамо љубав и пријатељство кад долазимо у Кину.

Петковић је нагласио да је посета још значајнија имајући у виду чињеницу да је Србија прва земља у Европи која је успоставила највиши однос са Кином.

Додао је да Србија свим срцем подржава политику једне Кине и мирољубиву политику кинеског председника која гради заједницу заједничке будућности.

Јин Ли је рекао да Кина цени чврсту подршку и залагање председника Александра Вучића.

Током тродневног боравка у нашој земљи, делегација која има тридесетак чланова посетиће Београд и Нови Сад и састати се с највишим руководством СНС-а, али и Владе Србије, и упознати се с важним националним пројектима.

До ове посете долази непосредно након што је Србију посетио председник Кине Си Ђинпинг и представља наставак блиске и пријатељске сарадње како СНС-а и Комунистичке партије Кине, тако и две државе.

За госте из Кине, које је дочекао и кинески амбасадор Ли Минг, КУД "Копаоник" из Лепосавића извео је кратак културно-уметнички програм у знак добродошлице – песме "Ово је Србија" по жељи гостију из Пекинга и "Косово је срце Србије".

Једна од чланица КУД-а гостима је пожелела добродошлицу на кинеском.

Јин Ли је изразио задовољство "огромном љубазношћу" којом је дочекан и додао да је песма оставила јако леп утисак.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије