Читај ми!

Више од трећине функционера-жене

Локална самоуправа у Лозници у потпуности испуњава европске стандарде када је реч о структури запослених. С обзиром на укупан број становника заступљеност жена на одговорним функцијама већа је од законом прописаних 30 одсто. Од 180 радника у градској управи 117 су жене.

Жене су у Лозници руководиоци у области туризма, запошљавања, културе, судства, образовања. Оне су и начелнице у градској управи, директорке јавних установа и одборнице у Скупштини града. Од два народна посланика у Скупштини Србије једна је жена.

"Када си женско мислим да је теже, али зато ми жене морамо више да радимо, морамо да будемо боље организоване и онда постижемо исти резултат као мушкарци, а некад и бољи", каже директорка Туристичке организације Лознице Мирјана Пејак.

"У Лозници негде стоје ствари на свом месту, није битно да ли је неко мушкарац или жена већ да ли је способан или неспособан да се бави одређеним послом", каже Тања Глишић, шеф Одсека за младе.

Мушкарци кажу да су жене инспирација и подстрек. Одговорније су, али и захтевније у послу.

"Радити у колективу у којем је нешто већи број запослених жена нешто је другачији, другачији је осећај него у класичном мушком колективу, управо из разлога што су жене сензитивније, систематичније и прецизније", каже Србослав Јагодић.

"Што се мене тиче изузетно је задовољство радити са женама и имати жену за шефа", каже Миодраг Филиповић.

Према евиденцији филијале Националне службе за запошљавање, незапослене жене у Лозници чине 50 одсто.

"Ми примећујемо да жене све више показују иницијативу и жељу да се укључе у пословне и друштвене токове, да су све више заинтересоване за покретање свог посла", каже директорка филијале Националне службе за запошљавање Тијана Јосић.

Жене кажу да је највећи изазов чак и у најмодернијим браковима и каријерама - баланс између приватног и професионалног живота.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара