Завршена 23. Златна кацига

У Крушевцу је завршен 23. међународни фестивал хумора и сатире "Златна кацига". Теме овогодишњих карикатура и афоризама биле су промене и породица.

Награду за животно дело добила је београдска глумица Тања Бошковић, а витез од Чарапаније, као специјално признање, постала је глумица Слобода Мићаловић.

За једну од петнаест награда конкурисало је више од хиљаду радова 201 аутора из 37 земаља света. За најбољу карикатуру проглашено је дело Мехмета Озбека из Турске, други је Зоран Михаиловић из Београда, а трећу награду добио је Сободан Срдић из Смедерева.

Награда "Раде Брка" ове године припала је Крушевљанину Саши Милетићу. Златну кацигу за младе добиле су Београђанке Тамара Станковић, за карикатуру и стрип, и Адријана Ламбић, за писану форму.

Добитни чувеног "Калсовог мајсторског пера" је чувени српски карикатуриста Александар Блатник.

Током Међународног фестивала хумора и сатире, карикатуристи из Србије цртали су госте ове манифестације, а приређена је и изложба награђених радова.

Отворен је и конкурс за наредни фестивал. Тема за одрасле је национална кухиња, а за младе - љубав.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво