Читај ми!

Завршено 19. Међународно такмичење пијаниста

Проглашењем победника и свечаним концертом, у Шапцу, граду првог клавира у Србији, завршено је 19. међународно такмичење младих пијаниста. Домаћин, Музичка школа "Михајло Вукдраговић" за најбоље, обезбедила је плакете, новчане и робне награде.

Лауреат 19. међународног такмичења пијаниста у Шапцу је десетогодишња Ирина Бродић, којој је ово трећа апсолутна победа на инернационалним такмичењима. После фестивала у Риму и Београду, каже да јој је наступ у родном граду посебно пријао, а главна награда обрадовала до суза.

"У конкуренцији за лауреата био је и један дечак који фантастично свира. Била је јака конкуренција. Ја сам пресрећна и морам да признам да сам плакала кад сам чула да сам лауреат  и стварно је ово прелепо искуство", каже Ирина Бродић, лауреат тгакмичења.

Одлуком жирија, Шапчни су били најбољи у најстаријој, али у у преткатегорији. Публику је посебно задивио дванаестогодишњи Душан Дакић из Вршца, који уз изузетну технику музицирања, одлично влада сценом.

"Увек кад изадјем на такмичење покушавам да одсвирам најбоље што могу и уопште не размишљам шта ћу да освојим. Добио сам сто поена и заиста ми је велика част, али се не оптерећујем много тиме. Битно ми је да свима покажем колико знам и колико сам напредовао", каже Душан Дакић, победник у другој категорији.

"Имам осам година,  ово ми је прва награда и феноменално се осећам. За наступ посебно бирам и хаљину и у свему ми много помаже мој професор", каже Дарија Џигурски.

"Победник сам у четвртој категорији. Ђак сам другог разреда средње школе и ово није моје прво искуство. Био сам и лауреат овог такмичења у нижим категоријама и драго ми је што је надметање из године у годину јаче по критеријуму оцењивања и што је прганизација добра", каже Момчило Томић из Шапца.

За четири дана,  љубитељи клавирске музике у Шапцу, могли су да прате наступе око стотину младих извођача из седам земаља као и концерт руског пијанисте, Јевгенија Стародупчева.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара