Читај ми!

Заједничко спровођење јавних набавки

Шабац је међу малобројним локалним самоуправама које су са јавним предузећима, установама и школама потписале уговоре о заједничком спровођењу поступака јавних набавки. Уштеда у буџету, рационализација и ефикаснији рад локалне самоуправе, само су неки од циљева оваквог начина пословања.

По броју заједничких јавних набавки, има их осам, Шабац је први у Србији. Јавна предузећа, установе и школе, од сада ће јефтиније моћи да купе гориво, канцеларајски материјал, електричну енергију, средства за одржавање хигијене.

Заједничка набавка односи се и на услуге мобилне телефоније, дератизације, дезинфекције и дезинсекције, осигурања и ревизије. Поступак је једноставнији, а у Градској управи кажу да ће и контрола бити боља.

Због ефикаснијег спровођења процедуре, формирана је Градска комисија за јавне набавке.

"Једноставност је једна од предности. Наше је само да пошаљемо технички спецификацију, а Градска комисија за јавне набавке ће спровести цео поступак и доставити нам уговор о избору најповољнијег понуђача. Када смо самостални, то су далеко мање количине, овако ћемо заједнички изаћи са далеко већим количинама, што ће довести до ниже цене по јединици производа", каже Иван јеротић, помоћник директора јавно комуналног предузећа "Стари град".

"Обједињене јавне набавке имају циљ да уштеде новац. Ово је први пут да читав систем Града Шапца, сва предузећа, установе, школе и управа заједнички набављају робу и услуге на које се до сада највише трошило", каже градоначелнк Шапца Небојша Зеленовић.

Онје додао да ће анализа, када заврше читаву набавку показати колико су заиста уштедели, али да сама чињеница да су на само једној набавци, односно на набавци услуге ревизије уштедели од планираних три милиона, два милиона и 200 хиљада, односно платили ревизију око 800 хиљада динара, показују да су на правом путу.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије