Читај ми!

Филолошки камп у Шапцу

За све ученике од 5. до 8. разреда, ове зиме, град Шабац је организовао Филолошки камп. Пријављено је више од 500 ђака који ће наредних дана заједно учити и дружити се.

Иако је зимски распут, сала у Основној школи "Јанко Веселиновић" у Шапцу пуна је ђака. На првом часу, ученици шестог разреда заједно утврђују градиво о гласовима и гласовним променама.

"Дошла сам овде да допуним већ стечено знање из српског језика, да упознам нове другаре, да се забавим током зимског распуста", каже Ања Милосављевић.

"Хтео сам да видим каквих наставника још има, да ли они могу да ме науче нешто што нисам знао", каже Лазар Антонић.

"Није ми тешко на зимском распусту да учим, дошао сам да учим, да обновим градиво, да се дружим, да стекнем нове другаре", каже Матија Бугарчић.

Заједно са ђацима у учионицама је и 25 наставника из свих шабачких школа

"Дала сам да они прво погледају питања, па ћемо заједно да коментаришемо, све што им није јасно, објаснићу пошто је отприлике ово градиво које је планирано за окружно такмичење из српског језика, односно из граматике", каже Слађана Вујаковић, професор српског језика и књижевности.

Ученици ће три дана имати предавања из матерњег језика, а затим учити нове речи из енглеског, немачког и француског.

"Јако смо задовољни што је оволико ученика дошло, што у нашем граду има жеље, има младих који желе да своје време корисно искористе", каже директорка ОШ "Јанко Веселиновић" Љиљана Стојановић.

Математички камп, претходних година постао је заштитни знак Шапца. Филолошки је ове зиме, организован први пут.

"Мени је драго што су управо деца изразила потребу за једним оваквим кампом и на граду Шапцу јесте да препозна њихове потребе и ми смо то урадили", каже Немања Пајић, заменик градоначеника Шапца.

Врата Филолошког кампа биће отворена пет дана, а сва предавања за ученике су бесплатна.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије