Читај ми!

Нова година у необновљеној кући

Трошну кућу породице Стевана Враштановића из Миокуса код Шапца, набујала река Добрава у мају, додатно је оштетила. Због нерешених имовинско правних односа, нису остварили право на државну помоћ, због чега празнике дочекују са стрепњом и надом да ће зима бити блага и кратка.

На старом кревету, у соби која је најмање оштећена у поплавама осамдесетогодишњи Стеван дочекао је зиму. Мајску ноћ у којој је у чамцу спасен из куће, никада каже неће заборавити.

"До колена овде била вода, по авлији тамо било до појаса, чамац био овде код степеништа", каже Стеван Враштановић из Миокуса.

У необновљеним просторијама, са влажним зидовима и кровом који прокишњава Враштановићи додају, да не могу да се радују празницима.

"У овој кући је тешко. Лоше се живи, отац ми је болестан, кућа прокишњава, само смо добили шпорет", каже Рада Враштановић.

После поплава помагале су им хуманитарне организације, али је изостала помоћ државе за обнову куће, јер оставинска расправа није покренута.

"Сви добили помоћ куће да мало пререде, само ми нисмо. Ја не знам како то иде, сви су добили помоћ куће, ми нисмо", каже Стеван Враштановић из Миокуса.

Да помогну породици до чије куће се по лошем време долази у чизмама, труде се и у сеоској месној заједници.

"Кућа прокисива, новца немају, имамо човека овде у кући који је поломио ногу, који нема кућне неге. Ми покушавамо колико можемо да му изђемо у сусрет, али је све то недовољно, колико њима треба", каже Саша Враштановић, Месна заједница Миокус.

Враштановићи се ипак надају да ће неко од надлежни чути за њихов проблем, јер зима доноси падавине, и нове невоље.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се