Читај ми!

Нови изглед Нове Пазове

У последња два месеца центар Нове Пазове је једно велико градилиште, али ће до краја године ово место добити потпуно нови изглед. Вредност свих инвестиција је 120 милиона динара, а новац је обезбеђен из општинског буџета.

Центар и околне улице Нове Пазове ускоро ће изгледати много лепше, али много је важније што су завршени и велики радови који се не виде. Замењене су водоводне азбесне цеви, постављена је нова кишна канализација, а све електричне и телефонске интсталације сада се налазе испод земље.

Урађени су широки тротоари, бициклистичке стазе, изграђена су нова паркинг места. Све ће добити још лепши изглед на пролеће кад олиста и процвета 140 дрворедних садница, 70 украсних стабала и око 1500 жбонова и ружа.

Мештани кажу да су веома задовољни и да је било крајње време да се уреди и њихово место, јер већ дуго чекају да Нова Пазова заблиста новим сјајем.

Дирекција за изградњу и уређење Старе Пазове равномерно развија и уређује сва околна места. Тако је већ завршено уређење центра Старих Бановаца, реконструишу се и улице у Новим Бановцима у којима је изграђен и вртић за 180 деце, а у Голубиинцима је почела изградња спортске хале.

Недељко Ковачевић, директор Дирекције каже да су у протекле две године много уложили и у обнову свих верских објеката у општини.

"Имамо пројекте помоћу којих аплицирамо за новчана средства, али углавном своје радове финансирамо из буџета и преко обвезница. Приоритете одређујемо тако што сагледамо комплетно стање у свим нашим насељеним местима, саслушамо жеље и потребе грађана и у зависности од расположивог новца испуњавамо жеље. Водимо рачуна да сви добију равномерно, јер нико не сме да буде запостављен у нашој општини", каже директор Дирекције за изградњу и уређење општине Недељко Ковачевић.

Компанија "Делхезе" финансирала је изградњу кружног тока на путу Нова Пазова-Стари Бановци, што је изузетно важно за све будуће инвеституре који овде граде своје производне погоне и дистрибутивне центре, што ће допринети и запошљавању нових радника.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се