Читај ми!

Град спорта

У Шапцу, на првом Сајму спорта, деци школског и предшколског узраста представило се 119 клубова из тог града. Циљ манифестације је привлачење нових чланова и афирмација деце за активно бављење спортом.

У такмичарском духу и веселој атмосфери, у хали средње Економске школе, спортске вештине прво су представљене најмлађим Шапчанима.

У промоцији клубова, дисциплина и историјата спорта, учествовали су шампиони и будући освајачи медеља. Још у време старе Југославије, Шабац је био град са највећим бројем спортиста и клубова.

"Од провинцијског Уругваја, фудбалског клуба "Мачва" од педесетих година који је ио први бљесак шабачког спорта, преко првих медеља у кајаку, до шампионских титула "Металопластике", добрих резултата у ватерполу, Шабац је одувек био град спорта", каже председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић.

Да град и даље буде успешан у спорту, из буџета, годишње се издваја 100 милиона динара.

"Нису победници само они који освоје медаљу, победници су они који се данас изаберу да се баве спортом", каже Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

Циљ манинфестације на којој је до сада учествовало више од 34 хиљаде малишана у Србији,  је унапређење и развој спорта.

"У директном контакту деца имају прилику да се упознају са клубовима који егзистирају на територији где они живе, још једанпут, И да већ сутра прекосутра евентуално одлуче да се баве спортом", каже председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар.

Школама које су учествовале на сајму, Министарство омладине и спорта иСпортски Савез Србије, обезбедили су пакете са основном спортском опремом.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво