Читај ми!

Једини хотел у Брусу не ради

Једини хотел у Брусу "Звезда" који је од 2006. у приватном власништву, већ три године не ради. Радницима који су од августа на тржишту рада, већински власник Драгиша Илић, дугује 31 плату и отпремнине, општини 13 милиона динара, а позамашна дуговања су и према пореској управи. Недостатак смештаја је велики проблем у Брусу, који ће ускоро морати да се реши, јер гости, ноће 18 километара даље у Брзећу.

Богат мени ресторана хотела "Звезда", који мами са билборда на улазу у Брус, одавно је прошлост, тврде радници, од којих су поједини после тридесетак година остали без посла.

Власник је кажу успео да растера дугогодишње клијенте, којима често није могао да понуди ни најосновније, од минималног  оброка, до пристојног смештаја.

"Нама је стало било да радимо, верујте. За плате су нас лагали од понедељка до петка и тако годинама", каже Милашин Луковић.

"Ми нисмо мали већ мало већи акционари који смо пре приватизације имали 32 капитала у власништву, па нам је смањено на 27 одсто. Мада ми мислимо да смо већи акционари него они", каже Славољуб Ђокић.

Са хотелом "Звезда" у пакету је приватизован и апартмански објекат "Бела Река" у Брзећу. На само девет метара од жичаре овде се пре три године ноћило за девет евра. Ни овај маркентишки потез није успео. И овај објекат тавори.

Недостатак хотела је велики проблем у Брусу, подно Копаоника који је због идеалне надморске висине проглашен ваздушном бањом. Зато су спортисти, стални гости.

"Око смештаја имамо малих техничких проблема, јер спортисти користе стадион у Брусу, халу и спортске терене, а смештени су у Брзећу", каже Златко Миленковић, директор ТО Брус.

Драгиша Илић власник ланца ресторана који више од 40 година живи у Великој Британији купио је хотел "Звезду" и "Белу Реку" за 720.000 евра и наследио дугове од око пола милиона евра према запосленима, добављачима и држави, које је морао да плати.

"Власник са којим сам непрекидно у контакту рекао је да ниједан радник неће бити оштећен, да ће исплатити плате и отпремнине, а такође и мале акционаре. Да ће отворити ресторан. Оно што је обећао председнику општине је да ће доћи на ред и реконструкција хотела", каже Тихомир Тодоровић, пи ар власника.

Уколико се обећања власника не испуне до краја године у решавање проблема укључиће се локална самоуправа.

"Сешћемо са министарством финансија, јер власник има озбиљне финансијске проблеме. Обавио сам разговоре са малим акционарима и сви су веома вољни да удружимо капитал и кренемо у озбиљну причу да тај хотел проради", каже Слободан Видојевић, председник општине Брус.

Док хотели на врху Копаоника све боље послују, угоститељски објекти у подножју пропадају. Са њима и шанса да се највећи потенцијали ове општине искористе.

  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво