Манифестације подстичу развој туризма

Манифестациони туризам последњих година доприноси повећању посете и промета у појединим местима која су постала препознатљива по догађајима уписаним у званични календар манифестација у Србији.

Неко на Роштиљијаду, неко на Белмужијаду и Бурекџијаду. Дани вишње, боровнице, и шљиве на југу Србије, Власинско, Сокобањско и Бојничко лето, Сомовијада и Златна бућка...

О томе колико оваква дружења коштају, председнци општина нерадо говоре, јер кажу, за толико се има.

И док су житељима мањих места разне приредбе једина разонода током године, бање некако по традицији, манифестације планирају лети, у сезони, како би туристички садржај био потпунији.

Лепо је када се људи сете родног краја, тврде многи, па када попут филмског продуцента Свете Страхинића, који је пре четрдесет година отишао из родног Великог Брестовца, садржајно обогаћују манифестације. Он је ове године земљацима организовао вече играних и документарних филмова.

И, некако по правилу, на крају сваке приче задовољни су и учесници и поестиоци.

А да су манифестације добра прилика и да домаће становништво нешто заради, потврђују власници бројних угоститељксих радњи, трговци и занатлије, али и произвођачи сувенира и домаће радиности...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво