Гимназијалци спремни за пословни изазов

Чланови прокупачке гимназијске ТНТ групе, од мале школске маркетинг радионице развили су се у менаџере различитих интересовања и освојили бројна признања на такмичењу "Пословни изазов за средњошколце".


Прокупачка гимназијска група ТНТ основана је с циљем да, у тимском раду, ученици науче да препознају и реализују добре идеје у бизнису.

Када је почињала, ТНТ компани је својом стратегијом развоја млекарства у Топлици и промоцијом  магарећег млека била без конкуренције међу средњошколцима који се баве пословним изазовом. После десет година, то је група гимназијалаца која се бави туризмом, филмском продукцијом и истраживањима мултикултуралних идеја.

"Ми смо млади који желе да из ове школе искористе најбоље што могу, да искористе знање професора", објашњава пи-ар ТНТ групе Ирена Марковић, "како бисмо се што боље припремили за будући позив."

Перо Јововић сматра да овакве ваншколске активности могу да му помогну у даљем образовању, школовању и можда послу, а Ксенија Миленковић каже да им је тренутно главни циљ да освеже свој филмски студио и да сад размишљају како да набаве камеру.

Професор Бранислав Росић, ментор групе, труди се да своје ђаке научи "да мисле својом главом", како би из гомиле идеја препознали праву:

"Циљ је да се развије предузетнички дух, да се развије слобода мисли, начин да се проблему приђе другачије, на начин који није устаљен или можда превазиђен."

Међународна сарадња и размена идеја са вршњацима у свету је следећи корак ТНТ групе.

rts.prokuplje@rts.rs

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво