Лековита представа Хистриона

У жељи да својим вршњацима олакшају дане у болници, најмлађи глумци Варошког позоришта Хистрион одржали су представу на Дечјем одељењу прокупачке болнице.

Пацијенте Дечјег одељења прокупачке болнице "Др Алекса Савић" збунила је и обрадовала изненадна посета. Неко рече да никада није био у позоришту, па нека је оно, макар и у болници, дошло код њега.

"Као да сам мање болесна од ове представе и уопште ме не боли рука", рекла је мала пацијенткиња, друга додаје да су глумци свима улепшали дан.

Глумци Варошког позоришта Хистрион кажу да је њихова мисија ширење оптимизма и да желе да им олакшају лечење.

"Када сам пре пола века лежао на овом истом одељењу где се стање поправило, маштао сам о томе како би било добро да дођу некакви глумци да нам скрате те дуге сате", присећа се редитељ Зоран Цветковић. "Треба да кажемо да се клинци у Школи глуме, осим правилног говора, понашања, држања, односа, уче животу и хуманости."

На Дечјем одељењу прокупачке болнице годишње се лечи око хиљаду и по пацијената.

"Прилично смо добро опремљени кадром и опремом", истиче др Радиша Перовић, "тако да годишње шаљемо само три до четири одсто деце на виши ниво лечења."

Прокупачка педијатрија збрињава најмлађе пацијенте из целе Топлице. Вишедеценијска пракса је показала да је лечење лакше уз подршку вршњака.

rts.prokuplje@rts.rs  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије