Одсек соло певања у Прокупљу

Нижa музичка школа "Корнелије Станковић" у Прокупљу, уз три постојећа одсека, отворила је још један: за соло певање. Школу похађа око триста ђака који су протекле школске године освојили више од тридесет награда на домаћим и међународним такмичењима.

За упис на Одсек соло певања владало је велико интересовање. Уписало се њих петнаесторо, старијих од 14 година, јер се тек тада почиње.

"Нисам завршила средњу музичку школу, не свирам ниједан инструмент, али кад сам чула да се отвара одсек за соло певање, помислила сам да можда још није касно да научим и ноте", каже Милица Раденковић. "Почела сам и клавир да свирам."

Иако су до сада, као и већина њихових другова, на неки начин већ изабрали свој будући позив, они који су почели да уче соло певање не крију да ће им успех у музичкој школи можда променити планове.

Немања Орбовић се уписао на Електронски факултет, али је, како каже, схватио да је музика његов живот:

"Тако сам се, ипак, вратио музичкој школи, уписао соло певање и мислим да ћу се бавити тиме и у будућности."

Циљ школе соло певања јесте учење технике белканта или лепог певања, правилно вођење гласа", објашњава Ана Костић, професорка соло певања, "а уз то и лепо дружење, јер сматрам да је то кључ успеха."

Нижа музичка школа у Прокупљу постоји више од три деценије. Са још три истурена одељења у топличким општинима похађа је око три стотине ђака.

Школа се шири, све је веће интересовање, више ђака, каже Владимир Дробњак, директор Музичке школе, и наглашава да су садашњи професори такође некад били ђаци те школе.

Школа је подстанар од оснивања, али се без обзира на услове њени ђаци одавно препознају по успесима. Протекле школске године, на домаћим и међународним такмичењима освојили су више од тридесет награда.

rts.prokuplje@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије