У Ваљеву нема зиме

Ваљевска Tоплана почеће са грејањем на време, јер је Град, као оснивач, дао сагласност да узме кредит за набавку енергената и враћање дуга.

Град, као оснивач јавног предузећа Топлана Ваљево, дао јој је сагласност да узме кредит од 80 милиона динара. То значи да грејна сезона почиње 15. октобра и да до краја зиме не би требало да буде проблема са набавком енергената.

Док Топлана дугује добављачима за мазут потрошен у претходним сезонама, њени корисници, који нередовно плаћају рачуне, за грејање дугују укупно око 120 милиона. Таква ситуација траје неколико година.

Мишљења грађана су различита, од оних који редовно измирују дугове и очекују квалитетнију услугу, до оних који сматрају да Топлана нема право да од њих наплаћује сва потраживања, а сама не плаћа дугове.

Ваљевска "Топлана" републичкој Дирекцији за робне резерве треба да врати 3.200 тoнa мазута. Новим репрограмом до 2018. године има обавезу да месечно враћа 60 тона или да плаћа, што је приближно 3.700.000 динара.

"Овим кредитом од 80 милиона динара желимо једним делом да обезбедимо средства за куповину енергената, мазута, а другим делом да извршимо плаћања нашим комитентима којима смо остали дужни", објашњава Дејан Филиповић, директор ЈП "Топлана" Ваљево.

На даљинском систему грејања у Ваљеву је 303.000 квадратних метара стамбеног и пословног простора. У току су хладне пробе, пуњење инсталација и провера исправности уређаја. Топле пробе планиране су за следећу седмицу, пред почетак грејне сезоне.

rts.valjevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије