Читај ми!

Кеш за треш

Караван "Кеш за треш" данас је поново био у Шапцу. Шапчани су међу најзаинтересованијим грађанима Србије за предају и откуп старих електричних и електронских уређаја.

Две тегле Даринка Момчиловић из Шапца пунила је две године.  Чувала је и чекала да преда дотрајале батерије које је користила њена породица, али и пријатељи и комшије.

Уз батерије за рециклажу у подруму је чекала машина, њен и комшијски телевизори, пегле, покварени миксери и музички уређаји.

"Ја сам мало еколошки настројена, скупљам, селекцију правим отпада ништа не бацам у смеће. Кад сам чула за ову фирму из Панчева ја сам се одушевила, позвала их да досју и узму, све што има утичницу гајтан, они су ми рекли да је то све електронски отпад, и да то све може њима да се преда. Једноставно није битна ни надокнада, него је битно да се то склони да не стоји у кући а да може да користи за нешто", каже Даринка Момчиловић, пензионерка из Шапца.

Више значи и вреди еколошка свест каже ревносна пензинерка која ће и убудуће позивати надлежне из Сет рециклаже да покупе прикљупљене дотрајале апарате.

Мила Јовановић из Сет рециклажае каже да су се Шапчани доста одазвали акцији и да у акцији "Кеш за треш" караван сви грађани Србије могу да предају своје старе електронске и електричне
уређаје Сет рециклажи и при том да зараде новац.

"Оно што треба да ураде, како би се пријавили за учешће у овој акцији, је да позову нашу бесплатну телефонску линију 0800250000, треба да оставе своје контакт податке, списак уређаја који поседују за рециклажу. Када сакупимо довољно уређаја из места са ког нас позивају екипе Сет рециклаже долазе на кућне адесу грађана, преузимају уређаје и грађанима исплаћују новац", каже она.

За стари фрижидер добија се 500, за замрзивач 1.000, а за ситне кућне апарате 50 динара.  Камион Сет рециклаже у Шапцу данас је са петнаест пријављених адреса покупио тону и по  старих електричних и електронских уређаја.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара