Читај ми!

Кикинда на сајму туризма у Будимпешти

На овогодишњем Међународном сајму туризма у Будимпешти представило се око петсто излагача из тридесет држава. Ове године на покрајинском штанду и општина Кикинда представила је своју туристичку понуду.

Око петсто излагача из тридесет држава представило се на Међународном сајму туризма у Будимпешти.

Учесници сајма су годинама Туристичке организације Србије и Војводине и поједине општине. Ове године на покрајинском штанду и општина Кикинда представила је своју туристичку понуду.

Општи је утисак да је општина Кикинда на адекватан начин представљена у културном, друштвеном и привредном домену.

Миодраг Булајић, члан Општинског већа Кикинде, објаснио је да је циљ њиховог наступа да потенцијалним инвеститорима укажу на природне ресурсе и потенцијале општине и да их упознају са слободним локацијама, као и са будућом агроиндустријском зоном.

"Поред тога, желимо да укажемо на постојање геотермалних извора, веома битних за привредни развој наше општине, и на могућности сеоског и ловног туризма", каже Булајић.

На сајму је констатовано да сваке године све више мађарских туриста посећује Србију. Али, ти гости, како каже Ото Кишмартон, министар саветник за економска питања у Амбасади Републике Србије у Будимпешти, долазе углавном у Војводину и то на само два-три дана.

"Мислим да би наша држава требало да поради на томе да мађарски туристи долазе и у већем броју и на остају дуже", додаје Кишмартон.

Жељка Пудар из Туристичке организације Србије, каже да је број туриста из Мађарске порастао за 26 одсто у односу на прошлу годину, али да су то  углавном индивидуалне, а не организоване посете.

"То значи да би туристичка привреда требало више пажње да обрати на ту чињеницу", сматра Пудар.

Пажњу посетилаца сајма привукао је наступ ADZNM "Гусле", а поред тога, Кикинђани су у Мађарској представили своју најстарију и највећу туристичку манифестацију "Дани лудаје". Костимирани ученици школе "Фејеш Клара" на сајму су делили промотивни материјал на више језика,а у програм је био укључен и Савез Срба Мађарске.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се