Читај ми!

Квиз "Географија Америке"

У организацији америчке амбасаде девет основних школа у Србији учествоваће у квизу "Географија Америке" на коме ће, поред знања о овом континенту, ученици показати и знање енглеског језика. Једна од учесника је и шабачка школа "Николај Велимировић".

Са добрим знањем из географије и енглеског, где се налази Џорџија и који је главни град ове америчке државе за ученике седмог разреда школе "Николај Велимировић" била су лака питања. Спој знања из два предмета био је највећи изазов.

"Могли смо да се укључујемо да сазнамо доста тога и било је баш занимљиво", каже Софија Милутиновић.

Александар Заплатић додаје да је најинтересантније што су их постицали да размишљају на енглеском.

Интересовало је шабачке ђаке и какав је систем школаства у Америци, имали криминала, каква је традиција и још много тога. Презентација о Џорџији била је добар увод да се сазна нов податак, али и да се разбије трема за квиз.

"Циљ овог квиза је да ученицима седмог разреда приближимо географију Америке, новим знањима из привреде и културе", каже Ребека Сатон, представник амбасаде Америке у Србији.

Од петнаест шабачких основаца петоро најуспешњих ће наставити такмичење. Само у првом кругу тест је на српском.

"Једанаест, дванаест година учим енглески и добар је начин да проверим знање", каже Растко Јовић.

"Мене више занима шта ће рећи ови људи што дођу о својој земљи што не пише у нашим уџбеницима, интересантно је", каже Марта Добошаревић.

Тања Милановић, професор географије у ОШ "Николај Велимировић" у Шапцу каже да је циљ да се споји географија и језик, и да се примени знање географије на енглески начин.

Квиза се организује у девет основних школа. Најбољи ће у завршници бити гости амбасаде, а за добро познавање Америке и језика награда је лап топ.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се