Срцем за Марка

Ариљци су организовали концерт и модну ревију дечје одеће ариљског бренда "Домино кидс", како би свом малом суграђанину помогли у лечењу. Деветнаестомесечном Марку је неопходна трансплантација срца.

Док су се смењивали модели и музика, Марко је стрпљиво и мирно гледао, јер његово срце не може да издржи било какав напор.

Перица Вујовић, Марков отац, захвалио је суграђанима што се труде да помогну: "Марко има 19 месеци и још не хода јер не сме да се замара. Много му је тешко, а и нама да га беспомоћно гледамо."

Ариљски малишани, њих педесеторо, прошетали су импровизованом модном пистом као прави манекени, с једним циљем – да на свој начин помогну малом другару.

"За одлазак у Беч потребно је доста новца за припрему и смештај на клиници, док се не нађе донор", каже  Нела Исаковић, дизајнерка "Домино кидс" одеће. "Ми покушавамо овако да помогнемо."

Срцем за Марка певали су и свирали Оливер Њего, Никола Рацков, Оги Радивојевић, ариљски хор "Свети Ахилије" и сви Ариљци који су дошли да подрже 19-месечног дечака и помогну му да своје месеце претвори у године.

Петочлана породица Вујовић, у којој су оба родитеља незапослена, не може сама да обезбеди новац за операцију. После Ариља, хуманитарни концерт за Марка биће организован и у Бајиној Башти.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Наменски рачун отворен је на име Марковог оца Перице Вујовића код Комерцијалне банке:
205-9001018176822-18


 


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво