Читај ми!

Кажњен пољопривредник

Судија за прекршаје у Кикинди казнио је пољопривредника Драгана Петрова, јер је коловозом управљао трактором за који је била закачена преса за балирање детелине. Кажњен је новчано са 15.000 динара, изречено му је шест казнених поена и мера забране управљања моторним возилом у трајању од три месеца.

Саобраћајац који је зауставио Петрова навео је у пријави да прикључно возило - преса није уписано у Јединствени регистар возила. Дакле, није имало регистарску таблицу ни регистрациону налепницу.

Петров каже да пресу има већ три године, да је много пута с њом учествовао у саобраћају и никада није имао проблема.

"Све до пред крај године кад ме је полиција зауставила и тражила од мене регистрационе папире за пресу", додаје Петров.

Он каже да је пресу покушао да региструје у АМСС, међутим, Синиша Грастић из кикиндског АМСС, каже да такве машине за њих нису возила, него измењива оруђа која се употребљавају за пољопривредне радове.

"Кад бисмо вршили технички преглед тих оруђа, јер не могу их назвати возилима, онда бисмо прекршили Правилник о вршењу техничког прегледа", каже је Грастић.

У саобраћајној полицији, пак, наводе да они само поступају по слову закона.

"То значи да су чланом 7 дефинисана сва возила, како трактор, тако прикључна возила која трактор вуче и измењива оруђа и ми само поступамо по важећим правилницима", објашњава Владимир Стеванов из Одељења саобраћајне полиције ПУ Кикинда.

Интересантно је да је прекршајни судија у Суботици ослободио кривице пољоипривредника који је трактором вукао разбацивач стајњака, уз образложење да се не ради о прикључном возилу, него о прикључку за извођење радова, који не подлеже обавези регистрације. За исти прекршај Драгану Коцкару из Кикинде пресуђено је као и Драгану Петрову.

Док неко не разјасни шта је прикључно возило, шта је прикључак за извођење радова, а шта је измењиво оруђе, Драган Петров и Драган Коцкар, који живе од пољопривреде, наредна три месеца сналазиће се како да, без возачке дозволе, прехране породице.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво