Читај ми!

Копаоник прекривен снегом

На Копаонику, где је снег падао непрекидно скоро 24 сата, формиран је бели покривач дебљине око 25 центиметара. Први озбиљнији снег обрадовао је оне који се припремају да зимску сезону отворе 5. децембра.

У многим местима данас пао је први снег, али без већег задржавања. Најнижа температура измерена је на Копаонику, минус шест степени, док је најтоплије било у Неготину, седам степени.

Висина снежног покривача на Копаонику, где је снег поново почео да пада, достигла је 23 центиметра, Зна латибору четири, Црном Врху три, а у Сјеници један центиметар.

До Брзећа без снега,а  од пункта Сребрнац права зима. Путари су на терену. Дежурство на Сребрнац пункту почело је овог викенда.

Снег се, према речима Велимира Савића, радника Крушевац пута, чисти од јуче поподне: "На терену смо даноноћно. Путеви су проходни и гужве нема."

Зимска опрема је обавезна, подсећа Душан Поповић, механичар Крушевац пута, који апелује да вцозачи буду опрезни и да прилагоде брзину и због магле која смањује видљивост.

Иако је снежни покривач од двадесетак центиметара, мали снег на Копаонику, на најкритичнијој деоници, на Јарму је као у јеку зимске сезоне. Дува јак ветар, клизаво је и магла смањује видљивост на десет метара.

Иако нема скијања, први озбиљнији снежни покривач обрадовао је око 200 гостију који тренутно бораве на Копаонику, као и све који припремају отварање зимске туристичке сезоне, заказане за 5. децембар.

Захваљујући снегу и температурама испод нуле, прорадили су топови за вештачки снег и озбиљно се почело са припремом стаза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се