Нови дом за породицу Николаш

Радмило Николаш, родом из Далмације, који је са супругом и троје малолетне деце на дом чекао пуне двадесет две године, добио је кућу у Мокрину.

Склапањем уговора о куповини кућа са окућницом, између општине Кикинда и шест избегличких породица, завршен је овогодишњи циклус стамбеног збрињавања људи који су због рата морали да напусте дом.

После двадесет две године Радмило Николаш, његова супруга и троје малолетне деце добили су нови дом.

Избегао је из родне Далмације у Босну 1991. године, али, ратни вихор га је и од тамо потерао 1995. године да би стигао у Мокрин, и живео као подстанар.

"Са собом нисам успео понети ништа, чак ни пластичну кесу. Све ми је остало у родном селу", каже Радмило.

Пре неколико дана породица Николаш је, са још пет избегличких породица, добили куће, захваљујући средствима Комесаријата за избеглице.

"Сад се осећам кудикамо друкчије и задовољније, јер имаћу свој кров над главом", сад са осмехом каже Радмило Николаш.

Татјана Барбулов из Комесаријата за избеглице верује да су људи који су, напокон, добили свој дом заиста задовољни, јер су купљени објекти у изузетно добром стању: "Појединачна вредност сваке куће је 810.000 динара."

Председник општине Кикинда Павле Марков је, уручујући уговоре о кућама, нагласио да ће се овај пројекат наставити, а породицама које су добиле нове куће пожелео да у њиме срећно живе неку нову будућност.

Радмилове две кћери су се у међувремену поудале и скућиле, а он, супруга и син и даље живе од надница и у туђој кући. Према подацима Комесријата за избеглице, у Кикинди је још двадесетак породица незбринуто и заинтересовано за овакав вид решавања стамбеног питања.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се