Читај ми!

Вежба полицијске потере

У Бугарској и Србији у току је тродневна вежба полиција ове две државе. Циљ је примена међународне конвенције о полицијској сарадњи земаља Југоисточне Европе. На територији Србије, код Пирота, данас је изведена показна вежба хитне потере и хапшења криминалаца.

Код Пирота, данас је изведена показна вежба хитне потере и хапшења криминалаца.

Српски полицајци ухватили су криминалце, који су починили тешко кривично дело у суседној Бугарској. Криминалци су бежали бугарској полицији, пробили граничне баријере, а српска полиција поставила им је заседу.  Ово је само једна од практичних вежби која треба да унапреди сарадњу полиција Србије и Бугарске.

Зорана Катић из Бироа за међународну сарадњу МУП-а Србије каже да је сарадња бугарске и српске полиције јако добра.

"Вероватно сте упознати да је релативно скоро отворен и  заједнички контакт Центар у Калотини", додаје она. 

"Прилично је битно у смислу превенције, сазнање да више неће бити тако лако сакрити се од полицијских органа пуким преласком државне границе", каже Владан Благојевић, начелник полицијске станице у Димитровграду.

Министарства унутрашњих послова Бугарске и Србије, потписници су међународне Конвенције о полицијској сарадњи земаља Југоисточне Европе. Како би се ова конвенција боље примењивала у пракси, полицајцима на терену помажу оперативци из аустријске полиције и Европске комисије.

Томас Пепер, виши саветник у МУП-у Аустрије каже да као прво, криминалци неће имати прилике да побегну преко граница, јер полиција више неће морати да стане на граници и прекине потеру.

"Ове практичне вежбе помажу нам да превазиђемо проблеме у раду полиција и пронађемо решења за њих. Ова Конвенција омогућава рад свих полиција по стандардима Европске Уније" каже он.

Међународну конвенцију о полицијској сарадњи до сада је потписало 11 земаља Југоисточне Европе.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311-910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво