Читај ми!

Предузимљива Кикинђанка

Средствима из Програма за самозапошљавање НСЗ, Бојана Керкез је пре две године основала радњу за производњу чарапа. Све ради сама, издржава четворочлану породицу и за сада је, каже, задовољна.

Захваљујући Програму за самозапошљавање НСЗ, Кикинђанка Бојана Керкез отворила је, пре две године, самосталну занатску радњу за производњу чарапа.

Својевремено је Бојана доносила разну робу из Панчева и од куће продавала пријатељима, комшијама и на пијаци. Најпродаваније су, каже, биле чарапе.

Када је у новинама прочитала оглас да се продаје машина за производњу памучних чарапа Бојана је одлучила да је купи.

"Конкурисала сам за неповратна средства за самозапошљавање и уз нешто личних средстава купила ту машину и отпочела производњу", прича Бојана Керкез.

У својој радњи Бојана сада има две машине, сама ради све и производи све врсте чарапа - и каже да је задовољна.

Пре две године кикиндској филијали Националне службе за запошљавање поднето је 309 захтева за неповратна средства за самозапошљавање. Уговор је склопљен са 167 особе којима је, као и Бојани Керкез, одобрено по 160.000 динара.

Ивана Фелбаб, портпарол кикиндске филијале Националне службе за запошљавање, каже да су највише захтева поднеле особе са трећим и четвртим степеном стручне спреме.

"Најзаступљенији облици делатности за које су поднети захтеви били су производња, занатске делатности, трговина и туризам", објашњава Фелбаб.

На евиденцији кикиндске филијале Националне службе за запошљавање тренутно је 5.533 незапослених особа, од чега је 2.779 жена.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439-745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво