Читај ми!

Поштар, омиљени гост у селу

У село Лапотинце, где махом живе пензионери, поштар долази само једном недељно - четвртком. Касни пошта, судски позиви, а посебно пензије.

Мештани села Лапотинца код Бојника имају велики проблем откако у њихово село поштар долази само четвртком. Касни пошта, судски позиви, а посебно пензије. Ретко се дешава да 10. или 25. у месецу, односно 5. када су пољопривредне пензије, падну баш у четвртак. Овог месеца, пензија је каснила три дана.

Окупљање испред продавнице у центру села почиње већ у јутарњим сатима. Четвртак је, а то значи дан за поштара Марка Благотића који каже да је обично поштар омиљена личност у сваком селу. Радо је виђен у чак 15 села бојничке општине.

Становници Лапотинца сматрају да би било добро да га виђају чешће. Цака Цакић каже да би било пожељно да поштар долази макар два пута недељно. За село од више од 500 становника једном недељно је мало.

У лепо уређено село Лапотинце поштар је до 2009. долазио понедељком и четвртком. Од како се то променило траје њихова борба, јер тешко се саставља крај са крајем где су пензије и овако мале, а још често касне и по шест дана.

Највећи број становништва овог краја је старачко и они зависе од пензије, напомиње потпредседник месне заједнице "Лапотинце" Милорад Стојковић.

"Значи ако буде, сад је четвртак, а сутра је рецимо петак 5. у месецу, ми треба да чекамо још седам дана да поштар дође, а у Бојнику не можемо у међувремену да узмемо ни један динар", каже Стојковић.

Може ли да се изађе у сусрет захтевима 135 пензионера из Лапотинца у пошти у Бојнику, РТС није сазнао.

Одговора на питање може ли овај проблем да се реши, нема ни у Лесковцу јер, како кажу, ту нико није овлашћен да даје било какву изјаву. Сазнајемо само да је невоља Лапонтичана настала смањењем броја домаћинстава.

Уморни од шетње дуге четири године на релацији Бојник - Лесковац, мештани овог села се не предају. Промену правилника о доставној испоруци затражиће од директора Јавног предузећа ПТТ саобраћаја "Србија" верујући да ће ту пензионери наићи на разумевање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара