Читај ми!

Шапчани спремни за пливачки маратон

На Сави код Шапца све је спремно за почетак 44. међународног пливачког маратона Јарак -Шабац који се одржава у недељу. Старт трке је у 11 сати у сремском селу Јарку. Ове године, због недостатка новца, маратон није на ФИНА календару.

У недељу се на Сави код Шапца одржава 44. међународни пливачки маратон Јарак -Шабац. Шапчани кажу да је све спремно за почетак трке која се одржава у знак сећања на крвави марш из 1941. године.

"Сава је моја љубав, мој живот, моја младост", каже сетно легендарни српски и југословенски маратонац, Милорад Рајшић, најстарији учесник овогодишњег маратона.

После две године паузе, за трку се припрема као некад и не плаши се младе конкуреницје, иако има 64 године:

"Много је напорно, одрицање, вожња бицикла од пет до осам сати, по тридесет километара, затим пливање сваки дан по сат и по, али ја сам психички и физички спреман, а то је за маратон веома важно."

Савски вук додаје да су услови за маратонску трку тешки и да је за борбу са ћудима Саве потребно искуство.

Ове године, савску трасу дугу 19 километара од Јарка до Шапца препливаће 17 маратонаца из десет земаља. Најмлађи учесник има 14 година, а већина младих су базенски пливачи и у маратону ће се окушати први пут.

Због економске кризе, шабачки маратон се ове године не бодује за ФИНА куп, јер је само за котизацију било потребно 12 хиљада долара, не рачунајући петодневни смештај учесника, допинг контролу у делегате.

Директор Туристичке организације Шабац Драгојло Лазић каже да је сигурно да ће то умањити трошкове.

"Ми се надамо за 50 одсто, али се такође надамо да ћемо смоћи снаге да се идуће године вратимо под окриље ФИНЕ", каже Лазић.

Организатори се надају да то неће умањити број посетилаца на води и савским обалама. У оквиру пратећег програма, одржаће се државно првенство у рвању на песку, кајакашке трке и мини-маратон, као и богат забавни програм.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353-269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво