По чист ваздух на Дивчибаре

Најбољи спортисти из Панчева током лета, већ деценијама, имају могућност да иду на седмодневне припреме у одмаралиште на Дивчибарама. Ово је некима од њих и једини излазак из града на чист планински ваздух.

Тренутно на Дивчибарама бораве млади спортисти који су у току прошле сезоне остварили запажене резултате у својим клубовима. Данијел Лацко, рукометаш Динама каже да овде напорно тренирају и усавршавају се, али да имају времена и за одмор и лепо дружење.

"Много смо напредовали. Научили смо неке нове финте, радили смо на усавршавању технике и осећам да смо доста напредовали", каже Лацко, а његов друг Божидар Витас из Јабуке додаје да је добро што су им тренери показивали неке "посебне цаке" које до сад на редовним тренинзима нису учили.

Овакви кампови су веома корисни, јер се на тренинзима више обраћа пажња на свако дете појединачно, али спортско усавршавање није најважније, наглашава Игор Шуловић, тренер РК Динамо:

"Овде је рукомет на првом месту, али наш задатак је и да од ове деце правимо пре свега добре људе, а тек онда успешне спортисте. Проверавамо и како они реагују на одвојеност од куће и родитеља и на који начин се адаптирају на нове услове живота."

Дисциплина се овде подразумева, а наш бивши репрезентативац Жикица Милосављевић ту је да објасни младим рукометашима да је за успех на терену све подједнако важно.

"Чим смо овде дошли договорили смо тачну сатницу свих наших активности. Тачно се зна кад је ручак, када су тренинзи, кад је време за одмор и нико не сме да ремети тај ритам, јер сви морамо да будемо као један, јер дисциплина, одговорност и другарство одлике су великих екипа", објашњава Милосављевић. "Све се то касније преноси на терен."

У току једне смене, у панчевачком одмаралишту може да борави стотину деце. Александар Фаркаш, члан Градског већа задужен за спорт, каже да током школске године панчевачко одмаралиште посећују ђаци, а распоред коришћења заједнички праве Дирекција за изградњу града и Спортски савез.

"Знамо где нам деца живе и свима је потребан чист ваздух", истиче Фаркаш. "Зато водимо рачуна да сви ђаци имају прилику да бар седам дана у току године промене животну средину. Успешне спортисте награђујемо боравком на Дивчибарама и тако мотивишемо и друге да се баве спортом и да остварују добре резултате."

Резултати рада са овим младим спортистима тек ће се видети, а већ сад је сигурно да су неки током боравка на Дивчибарама стекли пријатеље и за читав живот.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво