Читај ми!

Цело село у једном објективу

Пачир је можда најобавештеније место у Србији, када је реч о локалним темама. Све што се дешава у њиховом атару - на пола пута између Суботице и Бачке Тополе - сазнају на својој телевизији. Пачирци су се потрудили да њихова свакодневица буде другачија.

Војвођанско село Пачир има четири цркве, школу, кафану, трафику и телевизију. Све што се дешава у њиховом атару - на пола пута између Суботице и Бачке Тополе - сазнају на својој телевизији а остало, кажу, виде на Радио-телевизији Србије. Пачирци су се потрудили да њихова свакодневица буде другачија.

По гледаности је потукла све остале телевизије. И без пиплметра, знају да су најгледанији - ТВ Пачир нема програмску шему, рекламе, политичке емисије, профит, нити плату за запослене. Има приче о деци у вртићу, ко од комшија слави славу или имендан, како је било на пијаци или свадби.

"Све што се дешава у Пачиру и што ће бити они то разгласе на телевизору, значи не мораш нигде ићи по селу, сазнаш све преко ТВ-а. Снимају се све манифестације", прича Даница Егић из Пачира.

Изабела Кноублах каже да јој унуци иду у школу и да стално гледа ТВ Пачир. Себастијан Кантор каже да много вести сазна на тај начин.

Цело село у једном објективу. Дведесетчетворочасовни ријалити, али другачији од свих. Мештани на екрану нису ни због новца ни због популарности, непретенциозни али заинтересовани једни за друге.

Золтан Сомбати, председник Савета МЗ Пачир каже да се углавном снима све оно што се дешава у Пачиру.

"Никавих вести, никаквих осталих информација из света то ће погледати на великој телевизији, а наша мала телевизија о нама прича. Практично имамо емисјију из забавишта, основне школе, о пензионерима, о омладинцима.

Локална телевизија је оно по чему се, можда, Пачир разликује од осталих села. Оно што га изједначава је одлазак младих и све мањи број мештана. Да би задржали младе, идеја је да се у Пачиру изгради базен и развије сеоски и бањски туризам за њих и за добродошле људе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара