Почеле спортске игре у Пријепољу

У присуству председника Владе Србије Ивице Дачића, у Пријепољу отворене јубиларне 50. Међуопштинске омладинске спортске игре - МОСИ.

Јубиларне 50. Међуопштинске омладинске спортске игре - МОСИ, на којима учествује око 2.500 спортиста из 28 градова са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине отворене су поподне у Пријепољу у присуству председника Владе Србије Ивице Дачића.

Приликом свечаног отварања премијер је поручио да је данас из Пријепоља послата најлепша слика Србије у свет.

"Некада су ово биле међурепубличке игре када смо живели у једној држави. Данас је ово међународни догађај. Али не постоје границе које могу да омету сарадњу, заједнички живот и заједничку судбину свих наших народа који живе на овим просторима", рекао је Дачић.

Премијер је поручио да је Влада Србије финансијски и у покровитељском смислу помогла МОСИ, јер сматра да су оне допринос заједничкој будућности.

"Жеља ми је да у блиској будућности Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина поново живе заједно у уједињеној Европској унији", поручио је Дачић.

Након свечаног дефилеа учесника МОСИ игре свечано је отворио Обрад Цвијовић, један од живих оснивача МОСИ из 1954. године, које су отпочеле управо у Пријепољу.

Међуопштинске омладинске спортске игре трајаће до 7. јула, а млади спортисти ће се на највећој аматерској спортској манифестацији на Балкану надметати у 12 дисциплина, али и две ревијалне у боксу и кајаку.

Домаћин општина Пријепоље за време трајања МОСИ игара припремила је и богат културно-уметнички програм, а на платоу испред Дома културе свако вече одржаваће се концерти.

Вечерас наступају Аца Пејовић и Џенан Лончаревић, сутра Рибља Чорба, у петак Харис Џиновић и у суботу Дивље јагоде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво