Читај ми!

Отворен скејт парк

У Панчеву је на 2.200 квадратних метара отворен највећи скејт парк у земљи, где ће Панчевци моћи да тренирају екстремне спортове. Отварање је обележило ревијално такмичење у извођењу трикова на бициклима, ролерима и скејтовима.

Вештина, увежбаност, али и храброст, потребни су за извођење трикова на бициклима, зато не може свако да се бави екстремним спортовима. Остали су ту да с узбуђењем гледају скокове и прате их узвицима и аплаузима.

Чланови панчевачког клуба "Фристајл" годинама су чекали да добију терен за вежбање. Најзад, некад запуштени парк "Барутана" претворен је у простор за младе и екстремне спортове.

"Ово је највећи парк у Србији, на 2.200 квадрата. Не отвара се овако нешто сваки дан. Има пуно справа које не постоје ни у Београду. Зато ће много значити и Панчевцима, али и скејтерима из других градова, да овде дођу и вежбају", каже Александар Трбовић из Панчева.

На отварању скејт парка наступили су спортисти из целе Србије, али и Хрватске и Македоније.

"Ми имамо скејт парк у Скопљу. Има нас тридесетак који ту долазимо и вежбамо, али није то довољно добро организовано ни велико. Овај ваш терен у Панчеву је бољи, прави професионални", каже Данијел Ангелов из Македоније.

Иако неупућенима екстремни спортови изгледају опасно, спортисти кажу да повреде нису теже од оних које се могу задобити рецимо на фудбалу или рукомету. и заиста, било је падова, али не и лоших последица. Зато су у скејт парку вежбали и најмлађи.

"Ја возим ролере. Свиђа ми се то јер је динамично, пуно брзине. Сада више не носим штитнике, јер сам порасла и не боли ме кад паднем", каже деветогодишња Нина Мехић из Београда.

Ускоро у "Барутани" треба да се постави и вештачка стена за пењање, што ће употпунити слику овог лепог и савремено уређеног парка.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342-555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво