Читај ми!

ПКС: Конструктивни партнер Влади

Привредна комора Србије залаже се за суштинске структурне реформе у привреди. У креирању мера штедње биће конструктиван партнер Влади, речено је на седници Управног одбора ПКС, али неће подржавати краткорочна, парцијална решења.

Економска ситуација у земљи је тешка, и за излазак из кризе потребан је читав сет економских мера којих треба постићи национални консензус, рекао у Крагујевцу председник Привредне коморе Србије, Жељко Сертић.

У креирању мера штедње, Привредна Комора Србије биће конструктиван партнер Влади, са чијим је представницима у свакодневном контакту, речено је на седници Управног одбора, али неће подржавати краткорочна, парцијална решења.

"Привредна комора неће подржати парцијална решења, као што је смањивање плата и приче о решавању проблема између приватног и друштвеног сектора. Цео пакет је важан, а он може да се реши у сарадњи са синдикатима, послодавцима, представницима привреде који треба да дају своје предлоге како да се укупни привредни амбијент у земљи подигне на виши ниво", оцењује Сертић.

У Привредној комори Србије сматрају да су потребне нове инвестиције и запошљавања, али и бољи услови за пословање домаћих предузећа.

Према речима Жељка Сертића, привредници се најчешће жале на неједнак третман домаћих и страних инвестиција, рад инспекцијских органа, превелико администрирање. У ПКС очекују да ће формирање канцеларије за брзе одговоре убрзати решавање тих проблема.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се