Ко коме дугује?

Дејану Костићу из Лесковца полиција ни после месец дана од саобраћајне незгоде у Нишу није доставила записник са увиђаја. У полицији кажу да записник касни зато што Завод за судску медицину није послао анализе присуства алкохола у крви, док се Завод за судску медицину жали на дуговања која не може да наплати од полиције и других државних органа.

Због дуговања нишке полиције Заводу за судску медицину, Лесковчанин Дејан Костић ни после месец дана од удеса није добио записник.

Већ две недеље аутомобил Дејана Костића стоји поправљен код аутолимара. Дејан није изазвао саобраћајну незгоду, а осим што је повређен, штета на аутомобилу процењена је на 130.000 динара. Трошкове ће сносити осигуравајуће друштво возача који је га ударио.

"Проблем с тим је што без записника није могуће наплатити штету од осигуравајућег друштва. У међувремену, ауто је поправљен, сређен, али џаба када немамо записник", каже Дејан.

Полицијске управе градова у окружењу само за анализе присуства алкохола у крви Заводу за судску медицину у Нишу дугују два и по милиона од тога нишка полиција милион и по динара.

Горан Илић заменик директора Завода за судску медицину каже да је мали застој настао у тренутку када су дугови достигли 2,5 милиона.

"Дугови су и у овом тренутку толики, с обзиром на то да смо покушали да направимо неки договор са управом, али они кажу да немају новца", додаје Илић.

О тим дуговима у саобраћајној полицији не желе да говоре. Ипак, наглашавају да рок за израду записника са увиђаја не постоји.

Милош Петковић заменик командира Саобраћајне полиције у Нишу каже да ће за месец дана анализа крви стићи и увиђајна документација ће се завршити и проследити се странкама и надлежним органима.

Осим полиције, Заводу за судску медицину, чији је оснивач република, а послују тржишно, дугују и судови.

Дејан Костић никоме не дугује, али ће и даље морати пешке. Записник ће му, према наводима саобраћајне полиције, стићи најкасније у понедељак.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара