Кад си талентован нису важне године

Дувачки инструменти у музичким школама уче се од десете године. Иако има само девет година Михајло Мићић ученик Музичке школе "Станислав Бинички" из Лесковца већ две године свира саксофон и осваја признања, а са последњег међународног такмичења као награду је добио саксофон.

Када је пре две године почео да свира саксофон деветогодишњи Михајло Мичић није могао ни да дохвати све полуге на инструменту. У музичкој школи "Станислав Бинички" у Лесковцу су били помало скептични, а неки чак и против тога да он свира саксофон.

Ипак велика љубав, воља и жеља били су пресудни. Данас је он најбољи саксофониста у свом узрасту у Србији што је потврдио и на недавном међународном такмичењу Даворин Јенко који је одржан у Београду.

"Никада нисам имао дилему да ли да свирам саксофон или неки други инструмент. Једноставно свиђа ми се његов звук. Сада једноставно уживам", каже Михајло.

Михајло вежба неколико сати дневно. Под будним оком професора Предрага Ристића свакодневно открива нове тајне и могућности које пружа његов инструмент.

"Михајло је велики таленат. Ова награда из Београда је само почетак и надамо се да ће тек доносити признања", каже професор Ристић.

Љубав према музици наследио је од свог ујака Томислава Ђорђевића професора хармонике. Још као предшколац долазио је са њим у музичку школу, ту је проводио по неколико сати, а данас, на задовољство свих, својој школи доноси награде и признања.

"Михајло је заиста вредан. Ја сам само дао мали допринос његовом успеху, јер сам му од малих ногу усадио љубав према музици", каже Томислав Ђорђевић професор хармонике.

Михајло Мичић је скроман дечак, а без саксофона, каже, више не може. Од овог који је добио као награду сигурно се неће лако одрећи ни када постане старији и зрелији, јер ће му, како каже, бити успомена на први значајнији успех.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се