Читај ми!

Поскупела вода и погребне услуге у Нишу

Јавно-Комунално предузеће "Наисус" у Нишу повећава цене услуга, па ће се потрошња воде обрачунавати, од почетка априла, по цени увећаној за 10 одсто. Од 1. јула вода ће поскупети за још 9,6 процената. Скупље су и погребне услуге Јавног комуналног предузећа "Горица".

Потрошња воде у Нишу ће се обрачунавати, од почетка априла, по цени увећаној за 10 одсто. Од 1. јула вода ће поскупети за још 9,6 процената, а поскупеле су и погребне услуге Јавног комуналног предузећа "Горица".

Са првим поскупљењем цена воде за домаћинства износити 48,9 динара по кубном метру, а од јула 53,40 динара по кубику. За правна лица цене ће бити 121,12, а затим 132,45 динара по кубном метру.

Уведена је и нова категорија потошача, којима се део трошкова финансира из буџета града, као што су школе, установе културе, градске управе, спортске организације, предшколске установе. Њихови трошкови за воду биће за 60 одсто мањи од досадашње цене.

Скупље су и погребне услуге јавног комуналног предузећа „Горица", где ће сахрана на новом гробном месту коштати 8.319 динара,  на постојећем 15.908 динара. Поскупели су и закуп и трошкови одржавања.

Ова два јавна предузећа цене нису мењала од 2011. године, а недавно су поскупеле и услуге Градске топлане, Пчелице, Медијане и Ниш стана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се