Читај ми!

Минималци за раднике фабрике "Суко"

Фонд солидарности исплатио је девет минималних зарада и доприносе за 24 радника фабрике боја и лакова "Суко" из Пирота. Укупна вредност помоћи је око шест милиона динара. "Суко", некада једна од најуспешнијих и најмодернијих хемијских фабрика на Балкану, у стечају је више од две године.

Од некадашњих 150 радника "Сука", до стечаја у фирми је остало свега двадестчетири. Њима је кажу, најтеже, јер више од деценије нису примили ни динара. Нико од њих се ни не сећа када им је исплаћена последња зарада.

Захваљујући подршци Самосталног синдиката, неколико стотина радника пропалих пиротских фирми, исплаћено је из Фонда солидарности.

Нажалост, Фонд солидарности, ове године, неће моћи да исплати минималнне зараде свим радницима чије су фирме у стечају.

Према подацима синдиката, од 2007. године у Пироту је више од 5.000 радника остало без посла, а девет минималних зарада за већину је једина утеха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се