Читај ми!

Већи буџет, мање инвестиције

Шабац ће и ове године из градског буџета део средстава уложити за помоћ пољопривредницима и социјално угроженом становништву. Иако им је буџет већи од прошлогодишњег, Шапчани за 2013. годину не планирају нове инвестиционе пројекте. Део од 3,3 милијарде искористиће за завршетак започетих радова и за функционисање јавних предузећа.

Иако је буџет града Шапца ове године већи од прошлогодишњег, у 2013. години Шапчани не планирају нове велике инвестиционе пројекте.

Уместо депоније на уласку у град урађена је зелена површина, да Дудара више не буде ругло и извор заразе дугогодишња је жеља Шапчана. Ове године надају се да ће им се жеља и остварити, јер се ускоро очекује и употребна дозвола за трансфер станицу у Шапцу и регионалну депонију у Срему.

Док пројекат депоније финансира Европска Унија за завршетак другог најчешће међу грађанима спомињаног шабачког проблема, још се не зна ко ће платити. На завршетак реконструкције базена чека се од краја 2011. године.

Од суфинансирања радова на базену, али и других започетих заједничких пројеката у граду држава је за сада  одустала. Локалној самоуправи предложено је да конкурише поново.

"Поготово велики пројекти из области водоснабдевања сеоског продручја града Шапца. Без помоћи државе не можемо да реализујемо тако скупе и велике пројекте, а неке ће, зависно од процене и значаја, морати град сам да настави. Мислим да ће базен имати приоритет", каже градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Новца у буџету ове године биће довољно за нормално функционисање јавних предузећа и градских установа, а наставиће се и помоћ пољопривредницима.

Директор Дирекције за пољопривреду града Шапца Предраг Срдановић каже да је за наставак пројекта дубинских бунара, подизања засада трешања и нових пројеката субвенционисања отелених телади, укупно издвојено 55 милиона динара.

Више средстава одвојено је и за социјално најугроженије и за  одстрек наталитету. Поред једнократне помоћи за прво, родитељи ће добијати и за друго и треће дете. Мајке које раде добијаће десет хиљада динара, а оне незапослене 15 хиљада динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се