Немци улажу у Соларни парк

Председница општине Бачка Топола Мелинда Коаки Мерњак најавила да ће немачка компанија С-тек енерџи инвестирати пет милиона евра у изградњу соларног парка у тој општини.

Немачка компанија С-тек енерџи планира да у изградњу соларног парка у Бачкој Тополи инвестира пет милиона евра, изјавила је председница општине Мелинда Коаки Мерњак.

Према плану соларни панели биће постваљени на површину од три хектара и производиће елекричну енергију снаге два мегавата, рекла је Коаки Мерњак.

Председница општине је најавила да ће то омогућити запошљвање око 60 људи, што ће допринети смањењу броја незапослених, који је премашио 3.500 особа.

Према речима Коаки Мерњак тренутно се прикупља потребна документација, након чега би требало да почну радови чији је рок за завршетак годину дана.

Компанија С -тек енерџи заинтересована је да на подручју Бачке Тополе изгради два блока на још две локације снаге три мегавата, па би укупан капацитет тог соларног парка био пет мегавата.

Реализацијом пројекта уз отварање 150 радних места повећала би се енергетска ефикасност општине рекла је Коаки Мерњак.

Коришћењем обновљивих извора енергије Бачка Топола се укључује у ред оних средина које су започеле процес коришћења соларне енергије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво