Читај ми!

Отказ због политике

После приче о неисплаћеним дневницама члановима бирачког одбора у Блацу, које у време председничких избора ангажовао изборни штаб муфтије Зукорлића, појавили су се нови проблеми. Предлагач тог изборног штаба Владица Милетић - добио је отказ од послодавца.

Радник Владица Милетић је у току радног времена 3. 10. 2012, без знања препостављеног обуставио рад и давао изјаву ТВ екипи РТС-а. Тиме је - како стоји у решењу о отказу -запослени учинио повреду радне обавезе.

Због те и још једанаест ставки, после четири године проведене у Спортско-туристичком трговинском центру у Блацу, некадашњи директор, а сада инкасант, добио је отказ.

Милетић каже да је жртва политичког прогона, јер је као члан ДС-а и муфтијин сарадник у Блацу, разоткрио како тврди, аферу са неисплаћеним дневницама.

"Боље мени да дају отказ него да буду криви", каже Милетић.

Директор Спортског центра је, у телефонском разговору за РТС, рекао да се не ради о политичком прогону, већ да је Владица Милетић отказ добио због непоштовања радне дисциплине.

У међувремену, сада већ бивши радник, ангажовао је адвокате из Новог Пазара, па је случај стигао до суда и инспекције рада. И други Зукорлићев повереник у Блацу тврди да га власт пргони, јер му спортски центар пре времена тражи раскид уговора о закупу пословног простора.

"Сигурно сам жртва политичког прогона, јер тринаест година сам био у иностранству и у овом малом месту у ком сам рођен уложио сам више од 50.000 евра. Мислим да не заслужујем да ми се на овај начин враћа", каже Горан Стевановић, повереник Изборног штаба муфтије Зукорлића.

Накнада од 124.000 динара, коју је РИК послао за неисплаћене дневнице, и даље је на рачуну  општине, док Тужилаштво не разјасни коме од двојице предлагача муфтијиног штаба новац треба да буде исплаћен.

Председник општине Блаце Радивоје Крстовић каже да раде на промоцији Блаца у сваком смислу и да мисли да у томе успевају, међутим, како каже, на опозицију не могу да утичу нити на то како ће они да делују.

Житељи Блаца не желе да коментаришу ову ситуацију иако су их, како кажу, политичке размирице власти и ДС-а, као једине опозиције, довеле на насловне стране свих новина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво